• Drongenplein, 9031 Drongen

Evenement: GUY VERLINDE DUO

Zaterdag 17 Juni 2023 om 19h

Georganiseerd door Le Petit vzw i.s.m. AfritDrongen en met steun van Cultuurplatform Drongen

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde (GENT/AARTRIJKE) de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 15 albums op in 14 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs (AB, De Roma, OLT, …) en op internationale festivals (Blues Peer, Cognac Blues Passions, Moulin Blues ,…) waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck …

Zijn live shows zijn van een hoog niveau en door zijn met Blues, Roots & Americana doordrenkte songs, wordt hij vaak vergeleken met Doug MacLeod, Ian Siegal, Hans Theessink & Guy Davis met wie hij in het verleden verschillende keren samenspeelde. Hij stond ook samen met zijn onlangs overleden vriend Tiny Legs Tim aan de wieg van de florerende Gentse blues scene.

 

Zijn laatste album Standing In The Light of a Brand New Day werd tussen de corona lockdowns opgenomen en is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Het is een zeer positief album geworden, dat troost brengt tijdens ontwrichte tijden.

Een voorsmaakje

Praktische informatie

Toegang & Tickets

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!