• Drongenplein, 9031 Drongen

Evenement: KURT BURGELMAN EN KEIKOP

Zaterdag 12 Augustus 2023 om 19h

Georganiseerd door Le Petit vzw i.s.m. AfritDrongen en met steun van Cultuurplatform Drongen

Kurt Burgelman (Kurt van Biezebaaze) is zanger-gitarist bij Biezebaaze, Partie Party en The A-Ties . Hij duikt ook geregeld op bij bands als Band of Musos en de Miguel Wielsband. Als solo-artiest brengt hij eigen muziek en covers in een 6-tal talen in een interactieve show vol humor.

Zijn muzikale meertaligheid bracht hem al op podia in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Als auteur-componist schrijft Kurt, naast liedjes voor zichzelf, ook nummers voor de meest uiteenlopende artiesten en projecten. VTMKazoom, Laura Omloop, Eurosong for Kids, MegaMindy, Free Souffriau, Günther Neefs, Peter Van de Veire, Kabouter Plop, De Romeo’s e.v.a. vertolkten al nummers van Kurts hand. Een groot stuk van dat repertoire schreef hij samen met zijn goede vriend Miguel Wiels. Met Biezebaaze scoorde Kurt een nationale nummer 1 met de meezinger ‘Loetsebollekezoetse.’ De albums ‘Wachten op Misschien’, ‘Veel Vijven en Zessen’ en ‘Der stoa nen buum in ’t stad en hij stoat doar nie alliene’ zitten in het gemeenschappelijke muzikale geheugen van de Gentenaars.
Elke zichzelf respecterende KAA-Gent-supporter brult woord voor woord de door Kurt geschreven hymnes ‘nen echte Genteneire is nen Buffalo’ en ‘Maan Buffalo’ (samen met Miguel Wiels) mee.

Een voorsmaakje

Praktische informatie

Toegang & Tickets

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Betalen doe je pas aan de kassa.