• Drongenplein, 9031 Drongen

Organisatie

Het festival wordt georganiseerd door Drongen Muziek vzw. We werken met een sturende groep van ongeveer tien deelnemers die de verantwoordelijkheid over zaken als coördinatie, programmatie, backstage, techniek, logistieke organisatie, financieel, administratie, decoratie, sponsoring, veiligheid, vergunningen, communicatie, vrijwilligerswerking, randanimatie, drankverkoop en catering verdeelt. We beschikken over een gedetailleerd stappenplan. Onze grote kracht: een enthousiaste ploeg medewerkers die er voor gaan. Er wordt afgestemd met Dekenij en Cultuurplatform Drongen. We gaan actief op zoek naar vrijwilligers die mee het festival vorm willen geven. Wie wil engageert zich en neemt mee verantwoordelijkheden op, anderen helpen vooral op de festivaldag zelf. We willen Drongense verenigingen en scholen actief betrekken, en richten werkgroepen op, die specifieke thema’s uitwerken zoals het aankleden van het plein.

Concept

Het festival zal plaatsvinden op de laatste zaterdag van augustus. In 2022 wordt dat 27 augustus. Het festival duurt één dag, met op het groot podium zes optredens van 50 tot 60 minuten. Er wordt een tweede podium voorzien voor bands uit Drongen en voor randanimatie. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen, met zorg voor mensen met een beperking. We verzorgen zelf de drankmogelijkheden aan democratische prijzen. Daarnaast bieden we plaats aan eetkraampjes/foodtrucks zodat er zowel overdag als ’s avond gegeten kan worden. De festivaldag bestaat uit twee delen die in elkaar overlopen. Vanaf 11.30 ligt de klemtoon op het sociale aspect: er wordt kinderanimatie voorzien, gevolgd op de middag door een lokaal muzikaal optreden en gezellig samen eten en drinken, randanimatie en daarna een eerste ambiance-optreden op het grote podium. Daarna staat de muziekbeleving voorop, maar uiteraard genieten we verder van het gezellig samen zijn. Er wordt bijzondere aandacht geschonken aan comfort en veiligheid in samenwerking met de officiële instanties. Geluidsoverlast voor de buren vlakbij wordt beperkt door het festival tot één dag te beperken, en door de activiteiten op tijd stop te zetten.

Doel

Ons doel is het festival uit te bouwen tot een jaarlijkse traditie waarnaar Drongenaars uitkijken. De eerste twee jaren starten we op met hulp van het Wijkbudget. Een beperkt deel van de festivalkosten wordt al gedekt via drankverkoop en via een bijdrage van de eetkraampjes. Daarnaast wordt er gezocht naar steun en sponsering door lokale ondernemingen, handelszaken en horeca. Ons bedrijfsmodel bestaat erin het festival met de jaren te laten groeien, samen met onze andere muzikale initiatieven doorheen het jaar. We willen meer en meer inwoners, verenigingen en instanties betrekken, om samen het festival vorm te geven en de muzikale beleving in Drongen uit te bouwen. Toch blijft het festival kleinschalig en dicht bij de burger. Naarmate het festival bekender wordt, kunnen we meer inkomsten te verwerven uit catering, sponsoring en andere initiatieven. Subsidies worden dan minder belangrijk, maar we blijven er beroep op doen, om het festival zowel kwaliteitsvol als gratis te houden.

Onze laatste nieuwtjes

Kids With Buns

Kids With Buns

Kids With Buns is the bedroomindiepop – indiefolk band of Marie Van Uytvanck and Amber Piddington.

Kids WIth Buns is een band die in het genre bedroomindiepop/indiefolk een absolute topper is. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington weten het podium in te pakken en het publiek omver te blazen.

Wijziging programma

Wijziging programma

Nordmann cancelt helaas door ziekte het optreden op AfritDrongen. Kids With Buns zal het podium zwoel maken in hun plaats, maar wisselt van tijdsslot met K.ZIA.

Teaser AfritDrongen 2023

Teaser AfritDrongen 2023

Bekijk onze teaser video om te weten te komen welke artiesten ons op het festival komen entertainen.