FRAGMENT

De vier bandleden van FRAGMENT blijven enthousiast grasduinen in de nieuwe muziek van de huidige generaties. Maar toch, die 80’s krijgen ze niet uit hun systeem geschud. Het is dan ook niet te verwonderen dat het vuilgele isolatiemateriaal van hun kelder-repetitiekot enkel verstoord wordt door die alom bekende diep grijze poster van een peinzende Ian Curtis.

Net zoals Ian en zijn tijds- en zielsgenoten, kan ook FRAGMENT nog steeds niet goed kiezen tussen kwaad, ontgoocheld of hoopvol zijn, of …. het ook allemaal niet meer weten. En dat klinkt dan ook door in hun muziek. Nu eens wild om zich heen slaand, dan weer zachtjes trillend als een espenblad, zoeken de songs hun doelwit: het hart van de muziekliefhebbers van vandaag.

Na de singles Blown away, LIghthouses en Failure/Crash Dance bracht FRAGMENT in november 2022 haar debuut EP ‘And Then I Fell Apart’ uit.
Iin November 2023 is er “There’s A Riot Goin’ On” het eerste Full Album van Fragment.
Het verhaal achter “There’s A Riot Goin’ On”:
Vier vijftigers horen generatiegenoten uithalen naar de klimaatjongeren: “Dat ze beter op school zouden zitten i.p.v. op te komen voor een betere planeet.” Plaatsvervangende schaamte, soms wat rauwe kwaadheid, en een kurkdroge tristesse voelen ze bij zoveel onzin. En het stormt in hun hoofd “There’s a Riot Goin’ On A’Right In My Head”.

Wat nu? Wel, de Gentse postpunkband F R A G M E N T maakt dan maar een plaat waarop de vier bandleden het er gewoon allemaal uitspuwen. En er ook nog eens vernieuwde levenskracht uit halen. Enter full album ‘There’s A Riot Goin’ On’. Na debuut EP ‘And Then I Fell Apart’ (November 2022), gooit FRAGMENT een jaar later met ‘There’s A Riot Goin’ On’ de knuppel eens te meer in het hoenderhok. Zonder in te boeten op hun meergelaagdheid. Wie ze al live aan het werk zag weet dat een FRAGMENT- gig nooit vrijblijvend is. De band geeft zich altijd voor de volle 100%, en gaat steevast aan de haal met het publiek.


Philippe Gunst (gitaar en keys) was in de jaren ’90 als Humo’s Rock Rally finalist met de jonge band Shanghai en 4 jaar later met Always Loved You. Tot een 4 tal jaar geleden maakte hij België, maar ook Barcelona, Madrid en Londen onveilig met Joy Division tribute band Curtis.


Geert Bonne (drums) pikte ooit de gitaar van zijn oudere broer, maar vond uiteindelijk zijn gading achter het drumstel. Hij speelde van jongs af aan in verschillende bands, maar hij schreef vooral geschiedenis door in 1989 samen met Wout De Schutter en Luc De Vos de band Gorky op te richten.


Piet Geldhof (bas) kwam mee met Geert naar de eerste repetitie, en maakte zich al na een half uur onmisbaar. Altijd de man van dat ene subtiele idee dat een song helemaal tot zijn recht laat komen.


Christophe Scheire (vocals) kan zich niet meer herinneren dat er ooit geen muziek was in zijn leven. Maar dan wel …. als luisteraar, als liefhebber. Teksten schrijven, dat moest er ooit wel eens van komen. Hij weet echter nog altijd niet hoe hij plots achter een microfoon beland is. Maar krijg hem daar nu nog maar eens weg.

LINE-UP

Christophe Scheire: vocals
Piet Geldhof: bass
Geert Bonne: drums
Philipe Gunst: guitar & keys

Praktisch

Plankier
19:30 – 20:15 (45 min)
Postpunk

Een voorsmaakje

Scroll naar boven