Informatie

BEREIKBAARHEID

Het terrein is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers, en er is plaats voorzien bij het hoofdpodium om niets te moeten missen. Laat ons zeker weten indien u specifieke noden heeft. We helpen u graag.

MET DE FIETS

Kom met de fiets! We raden onze bezoekers aan om naar het festival te fietsen. Dat is beter voor het milieu en zo kan je heel wat parkeerstress vermijden. Er zal voldoende fiets parkeergelegenheid zijn rondom het festivalterrein.

MET DE BUS

Het festivalterrein is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Er is een bushalte aan het festivalterrein.

MET DE TREIN

Wanneer je niet uit de buurt bent, maar toch wil meegenieten. Dat kan! Het festivalterrein ligt op zo’n 5 minuutjes wandelen van Drongen station.

MET DE WAGEN

Wie echt wil, kan ook met de auto komen. Hou er dan wel rekening mee dat de parkeerplaatsen in de buurt voorbehouden zijn voor bewoners. Je kan je dus niet direct aan het festivalterrein parkeren. Een goed alternatief is Park & Ride aan Drongen station. Parkeer je wagen, het is maar 5 minuutjes stappen naar het festivalterrein.

Enkel artiesten hebben een voorbehouden plaats achter de kerk.

Niet uit de buurt, geen probleem! Gebruik dit adres in de GPS: Drongenplein 21, 9031 Gent

ALGEMEEN

ETEN EN DRINKEN

We vragen je om geen eigen drank of eten mee te brengen naar het festival. Er zullen voldoende drank- en eetgelegenheden zijn. Zo steun je AfritDrongen en kunnen we de toegang tot het festival ook de komende jaren gratis houden.

ALCOHOL

Het is verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder 16 jaar en sterkedrank aan jongeren onder 18 jaar. We vragen je ook om zelf geen alcohol mee te brengen naar het festivalterrein.

DRANKBONNEN

Drankbonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa’s. Aan de kassa’s kan je betalen met bankcontact en cash. Betalen met bankcontact is de snelste en veiligste optie.

DRUGS

Drugsbezit wordt niet getolereerd. De politie kan gerichte drugscontroles uitvoeren op o.a. de toegangswegen of het festivalterrein.

DIEFSTAL OP HET FESTIVAL

Is jouw telefoon of portemonnee gestolen? Doe aangifte bij de politie! De gevonden voorwerpen worden aan de lokale politiezone bezorgd en zij zetten deze op hun website.

GEVONDEN EN VERLOREN VOORWERPEN

Tijdens het festival kan je gevonden voorwerpen naar de bar brengen. Daar kan je ook je verloren voorwerpen weer ophalen. Verloren voorwerpen die tijdens het festival niet opgehaald werden, worden na het festival aan de politie bezorgd. Je kan ze dan daar ophalen.

AFVAL

AfritDrongen probeert een duurzaam festival te zijn met een milieubewust afvalbeleid. We voorzien voldoende vuilbakken en schenken drank in herbruikbare bekers.
Het weinige andere verpakkingsmateriaal dat we gebruiken voor eten en drinken bestaat uit gerecycleerd materiaal.

DENK AAN JE OREN

Een te lange blootstelling aan luide muziek kan schadelijk zijn voor je oren. Breng bij voorkeur oordoppen met een speciale muziekfilter mee. Zo hoor je de muziek nog altijd supergoed, hoor je nog altijd de mensen om je heen én bescherm je je oren. Heb je zelf geen oordoppen? Dan kan je er tijdens het festival verkrijgen aan de bar.

Scroll naar boven