• Drongenplein, 9031 Drongen

Vrijwilligers

Wil jij ook deel uitmaken van ons geëngageerde vrijwilligersteam? Hier vind je alle info!

AfritDrongen-muziekfestival wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers uit Drongen en omstreken. Dankzij hun inzet is het mogelijk dit festival gratis te houden voor een zo breed mogelijk publiek.

Hoe, wie, wat, waar?

De meeste vrijwilligers komen helpen tijdens het festival zelf. Maar ook tijdens de opbouw en afbraak kunnen we extra hulp gebruiken.

Omdat we een startend festival zijn, zijn we nog op zoek naar helpende handen. Of je nu specifieke vaardigheden hebt of gewoon veel goesting: laat van je horen! Verder op deze pagina lees je voor welke taken we volk zoeken. Zin om mee te helpen?

Aanmelden doe je via de knop of klik hier.

Wat is er allemaal te doen?

Hieronder vind je een overzicht van de taken die we te verdelen hebben voor, tijdens en na het festival.

Laat je zeker niet afschrikken door de taakomschrijving: vaak kan iedereen de taak op zich nemen en heb je dus geen ervaring nodig.

Opbouw

Zie jij het zitten om met de wagen, bestelwagen of aanhangwagen naar verscheidene leveranciers te rijden om benodigdheden op te halen?

Ook kan je assisteren bij het inrichten en inkleden van het terrein. Denk aan tentenbouw, de bar inrichten, hekkens plaatsen …

Of beschik je over een basiskennis elektriciteit en/of water? Dan ben jij misschien de geschikte persoon ons bij te staan bij het aansluiten van frigo’s, taps, afwasbakken, sanitair, …

 

Festivaldag

Een stagehand helpt waar nodig op en naast het podium, Je bent de rechterhand van de stagemanager. Je assisteert ook bij het uit- en inladen van de bands. Versterkers en instrumenten kunnen soms log en zwaar zijn, dus je doet dit uiteraard niet alleen. Technische kennis of vaardigheden zijn een plus, maar geen must.

 

Altijd al eens pintjes of frisdrank willen schenken? Dit is je kans! Je andere taken zijn frigo’s aanvullen, vaten vervangen, wisselbekers in de vaatwasser steken … en uiteraard enthousiast de festivalbezoekers bedienen.

Wie dorst heeft op AfritDrongen zal drankbonnen nodig hebben om die te lessen. Schrikken hoofdrekenen en dorstige festivalgangers je niet af? Dan ben jij de juiste persoon voor deze job!

 

Tijdens het festival is het belangrijk dat alles vlot verloopt. Daarom mogen stewards niet ontbreken. Je staat zichtbaar opgesteld en je bent een aanspreekpunt voor eenvoudige vragen zoals ‘waar is het toilet?’ of ‘waar kan ik drankbonnen kopen?’. Maar stewards zijn ook noodzakelijk om bijvoorbeeld de in-/uitgang van de backstage of het podium in de gaten te houden, de toegang achter de toog …’

 

Afbouw

Direct na afloop van het festival, maar vooral zondag, maken we het terrein opnieuw leeg. Daarvoor kunnen we altijd helpende handen gebruiken. Al is het maar een uurtje, vele handen maken het werk lichter.