Zaterdag 22 Juni 2024 om 20:00 in Kapel Petit

Georganiseerd door AfritDrongen en met steun van Cultuurplatform Drongen

Grooving around the world met The Chai Connection

Thomas Noël en Wouter Vandenabeele kwamen elkaar voor het eerst tegen in de donkere jaren negentig als leden van een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.
Daarna splitsten de wegen: Thomas reisde naar Australië en New York, Wouter trok richting Afrika en Griekenland. Ze leken voorbestemd om elkaar weer tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2014 in Istanbul. Deze keer brachten ze allebei een rugzak mee vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.

De honger om samen te werken was groot. Bij één van hun vele projecten werkten ze samen met Jeroen Knapen, een jonge gitarist uit het Waasland, met wie ze besloten een op te richten. Dit trio werd later aangevuld met de Canadese percussionist François Taillefer. The Chai Connection was geboren.

Hun muziek drijft op een stuwende gitaar en een klagende viool, en wordt gedragen door een piano of de vette klanken van een Fender Rhodes en kleurrijke percussiegrooves. Het kan alle kanten opgaan: van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, bluesy grooves en ontwrichte songs tot Braziliaanse forro’s en oriëntaalse liederen.

Line-up

Thomas Noël: piano, Fender Rhodes, strings & things, voice
Wouter Vandenabeele: violin, mandolin
Jeroen Knapen: guitars, voice
François Taillefer: percussion

Een voorsmaakje

Praktische informatie

Kapel Petit (Oude-Abdijstraat 1, 9031 Drongen)
Datum: Zaterdag 22 Juni 2024
Deuren 19:00 – Optreden 20:00
Inkom: 8 Euro (reserveren verplicht)

Toegang & tickets

Wil je er zeker bij zijn, reserveer dan nu online.
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Scroll naar boven