Kunde aka Joram Kunde Boumkwo is een Belgisch-Kameroense rapper, producer en multi-instrumentalist die hiphop met elementen van hedendaagse jazz, P-funk en afrobeat vermengt.

Omringd door de Pan-Afrikaanse polyritmische muziek van zijn vader en zijn eigen collectie nineties hiphop, ontwikkelde hij als tienjarige een passie voor beatboxen en beatmaking. Later ontplooide de Gentse artiest zich tot pianist, vocalist en basgitarist. Als autodidact creëerde hij zijn unieke sound die doet denken aan artiesten als Anderson .Paak, Patrice Rushen, Quincy Jones, Fela Kuti en Kendrick Lamar.

Onlangs breidde hij zijn soloproject uit tot een zinderende liveband-ervaring . Zijn energieke concerten laten niemand onbewogen!
In zijn nieuwste album ‘Dandelion’ – W.E.R.F. Records – gebruikt hij storytelling, rap, spoken word en veldopnames van zijn ervaringen in Kameroen om de complexiteit van zijn Afro-Belgische identiteit, inter-generationele trauma’s, toxische masculiniteit en neokolonialisme te verkennen.

Zijn eerlijke en rauwe teksten worden gedragen door warme en dansbare klanken. Net als in zijn vorige instrumentale album ‘Meanwhile’ en EP ‘From Roots to Fruits’ verweeft hij moeiteloos verschillende genres tot een groovy en kleurrijk geheel.

Net als de kleine knop van de paardenbloem (Dandelion) die door de wind van de tijd waait, nodigt Kunde je uit om met hem mee te gaan op zijn reis, op zoek naar een plek om thuis te noemen.

LINE-UP

Joran Kunde: Boumkwo: keys, vocals
Jérome Pringiers: backing & synths
Léa Kadian: bass & backing
Simon Derover: drums, samples & backings
Creo Cristoria: sax, percussion & backings

Praktisch

Hoofdpodium
16:30 – 17:20 (50 min)
Hiphop met vleugje jazz, P-funk & afrobeat

Een voorsmaakje

Scroll naar boven